úterý 19. června 2007

Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, 2007)

Kdyby policistu Nicholase Angela kvůli nadprůměrné výkonnosti, kterou zahanboval ostatní příslušníky, nepřeložili z londýnské metropolitní policie do zapadlého městečka Sandfordu, nikdo by se díky Angelovu zvyku za vším vidět zločin nedozvěděl, co spojuje několik zvláštních nehod s tím, že Sandfordu je naprosto nulová kriminalita.
Akční krimikomedie kypí britským humorem a v našlápnutém závěrečném finále to skvěle nandává hollywoodským eposům o policajtech a jejich parťácích.
Hodnocení: ****
(* - naprostá hrůza, ** - ztráta času, *** - dobrej film, **** - šel bych znova, ***** - musím si pořídit)

pondělí 18. června 2007

Největší útok na televizi od dob Rumburaka

V neděli 17.6.2007 kolem osmé hodiny ranní odvysílala Česká televize na programu ČT2 v programu Panorama, který normálně přináší živé záběry z českých luhů a hájů, video zobrazující atomový výbuch. Došlo k tomu tak, že umělecká skupina Ztohoven odpojila webovou kameru v Černém Dole a místo ní připojila svůj notebook, ze kterého bylo přeneseno připravené video. Pořad pro ČT připravuje společnost Sitour, areál v Černém dole, kde byla umístěna kamera, patří společnosti Markid. ČT hodlá podat trestní oznámení na neznámého pachatele a hnát k zodpovědnosti své dodavatele.

Není to poprvé, co se ČT "povedl" takový lapsus. Z poslední doby například 18.8.2006 při přímém vstupu z Velké ceny v Brně k redaktorce Hedvice Dědkové přistoupil opilý německý turista a na kameru ukázal pornografický časopis. Incident projednávala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale nepřijala žádné usnesení (strana 69).
Mě osobně připadá tragické, že televize veřejné služby nedokáže ohlídat své vysílání a je schopná do éteru pustit kde co. Jedna věc jsou blbečci se zfalšovanými záběry nebo opilí turisté, kteří jsou a budou, ale ČT stejně jako další držitelé vysílacích licencí jsou odpovědní za své vysílání. A když při odbavení dojde k chybě, a na obrazovku jde něco co nemá, tak bych od ČT čekal v první řadě přiznání chyby a až v druhé řadě kopání kolem sebe a rozdávání trestních oznámení.
Pokud ČT někoho podezírá ze šíření poplašné zprávy, tak by si měla především uvědomit, že onu zprávu šířila ve vysílání právě ona, i když měla prostředky (a povinnost!) tomu zabránit. Ale na Kavčích horách jim v afektu zřejmě nedošlo, že podali trestní oznámení sami na sebe.
Podrobně na Novinky a iDnes.

pátek 15. června 2007

Hip-hoperem proti své vůli

Těžko říct, jestli je to tím, že jsem zhubnul, nebo se mi ty šortky nějak vytahaly, ale všechny tři co mám, jsou letos nějak větší. A to ne nějak decentně, ale třeba tak, že skoro ani nemůžu udělat delší krok...
Takže tak jedu v trolejbusu na Vosín, v jedné ruce držím zavazadlo, druhou se držím tyčky a šortky mi sjíždí níž a níž. Mám pocit, že se na mě dívají úplně všichni spolucestující a nemůžu přijít na to, jestli vypadám jako drsnej hoper nebo jako debil, kterýmu padají gatě...