čtvrtek 12. října 2006

PayPal (update)

PayPal je služba, pomocí které jde posílat peníze lidem a firmám a taky je od nich přijímat. Zajímavé je to, že je to mezinárodní a je to zadarmo (bezhotovostní příkaz k úhradě běžně stojí od 150 Kč výš). Vlajkovou lodí pro PayPal je aukční server eBay, kde se tak v naprosté většině platí za uskutečněné aukce.
Pokud chcete přijímat platby z PayPalu nebo kreditních karet(!) ať už ve svém eshopu nebo si jen tak chcete na svém webu vyžebrat nějaké peníze (známý je případ americké slečny, která udělala sbírku na nová prsa a přispěvatelům pak poslala fotky; nebo mladíka, který zveřejnil fotku svého králíčka se vzkazem, že pokud nevybere x tisíc dolarů, králíček bude muset umřít), také to není drahé.
Od 5.10. je z České republiky možné nejenom PayPalem platit, ale taky platby přijímat (už dřív o tom informovali dokonce v tisku, ale spuštění mělo trošku zpoždění) a to od 12.10. nejen eury a dolary, ale také českými korunami a spoustou dalších měn (tady zpoždění nenastalo).
Jedinou nevýhodou tedy zůstává, že zatím jsou stránky PayPalu jen v angličtině.

Nevím jak, ale podařilo se mi vytvořit buttonek na zaslání 1 eura (i když nejsem Premier ani Business member). Najde se dobrovolník, který vyzkouší, jestli to funguje?



OMG! "Udělejte dojem na své blízké. Pošlete jim peníze kdykoli a odkudkoli - zdarma. Tip: vhodné na Vánoce nebo na prošvihlé narozeniny." (Z emailu od PayPalu: Impress your loved ones. Send them money any time, anywhere for free. Tip: it comes in handy for Christmas or missed birthdays.)

Žádné komentáře:

Okomentovat