sobota 20. ledna 2007

Web kancelář ThinkFree

Po Google Docs & Spreadsheets (Martinerův weblog informoval) tu máme další on-line konkurenci pro MS Office.
ThinkFree online office nabízí po názvem Write a Calc obligátní variace na Word a Excel a na rozdíl GD&S i alternativu k PowerPointu nazvanou Show. Oproti GD&S je prý kompatibilnější s MS Office a v Calc nechybí podpora grafů.
Editace dokumentů může probíhat ve dvou režimech: Quick edit (AJAX - stejně jako GD&S) a Power edit (Java applet), kde je k dispozici více funkcí, funkují klávesové zkratky (Ctrl+O,...), ale jeho start trvá delší dobu. Zajímavé je, že Power edit nemá rád Google Desktop Search. Pokud ho máte nainstalovaný, vyzve k jeho ukončení, jinak se odmítne spustit.
Z klasických on-line funkcí nechybí sdílení dokumentů, možnost práce více lidí na jednom dokumentu a 1GB prostoru. ThinkFree je zdarma, ale do budoucna plánuje Premium verzi (pravděpodobně placenou), která nabídne možnost práce offline s automatickou synchronizací, archivování, fullscreen mód nebo technickou podporu.
On-line verzí ale ThinkFree nekončí: nabízí i verzi Desktop, která je přímou konkurencí MS Office, verzi Portable pro iPod a U3 Smart drive a verzi Server.

Žádné komentáře:

Okomentovat