pondělí 12. března 2007

Hans Reiser bude postaven před soud

V pátek 10.3.2007 Oaklandská soudkyně Julie Conger rozhodla, že třiačtyřicetiletý linuxový vývojář Hans Raiser bude postaven před soud za vraždu své pohřešované manželky Niny Raiser. Jednatřicetiletá ruská gynekoložka, která s manželem nežila už téměř dva roky, je pohřešovaná od 3. září loňského roku. Naposledy byla spatřena v domě Raisera a jeho matky, a její Honda Odyssey byla nalezena o šest dní později, asi dvě míle od domu. I když její tělo nebylo dosud nalezeno, Raiser byl 10. října zatčen na základě stop krve patřící Raiserové, které byly nalezeny v jeho domě a v čalounění na místě spolujezdce jeho Hondy CRX, které chybělo spolujezdovo sedadlo. V automobilu byly také nalezeny knihy "Homicide: A Year on the Killing Streets" od Davida Simona a "Masterpieces of Murder," od Jonathana Goodmana.
Soudkyně nepřihlédla k dřívější výpovědi sedmiletého syna Raiserových, který uvedl, že viděl matku odejít z domu a odjet autem. Výpověď před soudem nemohl zopakovat, protože se nevrátil z plánované cesty do Ruska, kde taky pobývá jeho pětiletá sestra. Raiserová dětem zařídila ruské občanství: dceři před dvěma lety a synovi v červenci -- jen dva měsíce před svým zmizením. Raiserův obhájce pak tvrdí, že Raiserová je naživu a se svým dětmi v Rusku.
Raiser a jeho společnost Namesys jsou známí především vývojem souborového systému pro Linux s názvem RaiserFS, nicméně vzhledem k nákladům na obhajobu, Raser oznámil úmysl společnost prodat.
Via: SF Gate

Žádné komentáře:

Okomentovat