úterý 6. března 2007

Jak nastavit GPRS internet u T-Mobile

Pravidelně nejméně jednou za rok někam odjedu, abych vzápětí zjistil, že od poslední reinstalace Windows nemám nastavený notebook pro připojení k internetu po mobilu. V takové chvíli pro správné nastavení pravidelně volám své dobré víle jménem Štěpán. Abych mu ušetřil práci, zde je návod (aby ho nemusel složitě hledat na webu T-Mobile).
V zásadě stačí jen dva nejdůležitější kroky:
  1. Ovládací panely - Možnosti telefonu a modemu - Modemy - používaný modem - Vlastnosti - Upřesnit zadat Zvláštní inicializační příkazy: AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz"
  2. v příslušném připojení sítě nechat vytáčet telefonní číslo *99***1#
P.S.: V Branné není jen obyčejné GPRS, ale svítící ikonka E na mobilu a test rychlosti připojení, které měří rychlosti i hodně přes 100kb/s, ukazuje na dostupnost rychlých datových přenosů EDGE!

Update 3.7.2007: dnes jsem 3 hodiny zkoumal, jak nastavit připojení k internetu přes bluetooth z PDA s Windows Mobile 2005. Rozřešil to až oblíbený server CE4YOU: zvláštní inicializační přikaz je potřeba zadat bez úvodního AT. Mám dojem, že tohle na WM 2003 nebylo potřeba, kromě toho jsem se s připojováním v nových mobilních Windows ještě nesžil a truchlím po předchozích...

4 komentáře:

  1. doporucuju nainstalovat web'n'walk aplikaci. funguje spolehlive a umi i i4g. EDGE je mmch uz skoro v cele TMCZ siti

    OdpovědětVymazat
  2. tim: Jenže jak si ten (skvělý) web'n'walk Manager stáhnu, když už jsem někde pryč bez nastaveného připojení? Nehledě k tomu, že instalovat si jakejsi soft kvůli dvoum nastavenim... Ale zase to umí počítat přenesená data.. No třeba to někdy zkusím.

    OdpovědětVymazat
  3. da se treba vyzvednout na prodejne nebo stahnout do mobilu, ze :o)

    OdpovědětVymazat