pátek 30. března 2007

Neodolatelná nabídka ING fondů u eBanky

Včera jsem úplnou náhodou zjistil, že eBanka má pro své klienty u otevřených podílových fondů ING vyjednány bezkonkurenční podmínky.

ING International Český akciový fond
u ING: vstupní poplatek max 3,8%, správcovský poplatek 2% ročně, přestupní poplatek: kladný rozdíl mezi vstupními poplatky nového a starého fondu, minimální investice 500 Kč
u eBanky: vstupní poplatek max 3,8%, správcovský poplatek 0% ročně, přestupní poplatek 1%, minimální investice 30.000 Kč, další investice min 20.000 Kč
Tedy nutnost vyšší investice je bohatě vyvážena nulovým správcovským poplatkem! Ten je u nás věcí celkem neobvyklou, a pokud ho některé investiční společnost nabízí, pak je vyvážen vyšším vstupním poplatkem (např. 5% u některých fondů Pioneer). Nulový správcovský poplatek je u ING fondů zprostředkovaných eBankou také u dluhopisového fondu a fondu peněžního trhu.
Poplatek za přestup mezi fondy je obvyklý a u ING (na poměry investičních společností) i férový. Jenže při zprostředkování eBankou se platí fixně 1% a to otevírá další možnost, jak ušetřit. Totiž dluhopisový fond má vstupní poplatek 2,5% a fond peněžního trhu 0,75%. Tedy pokud investujeme nejdřív do fondu peněžního trhu a pak s penězi přestoupíme do akciového fondu, na poplatcích zaplatíme 1,75% místo 3,8% v případě přímého investování do akciového fondu.
No dokáže tohle vaše investiční společnost?

Malý investiční tip: ČSOB Realitní mix - za minulý rok zisk přes 20%
(vstupní poplatek: 2,5%, správcovský poplatek 1,5% ročně, minimální investice 5.000 Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat