pondělí 5. listopadu 2007

Jaké bude moje další PDA?

V současné době jsem spokojeným vlastníkem FSC N560 a i když momentálně nemám důvod měnit, neškodí se porozhlédnout po konkurenci a udělat si výhled do budoucna.

Při výběru je potřeba vyřešit základní dilema: mít zvlášť mobil a PDA nebo mít smartphone, který kombinuje oboje v jednom. Dvě zařízení mají výhodu, že dvě baterie vydrží delší dobu, když nepotřebuju PDA můžu ho nechat doma a pak to, že zařízení s VGA (640x480), GPS a GSM se z důvodu nízké výdrže baterií nevyrábí (výjimkou má být Neo, na to jak dlouho vydrží jsem moc zvědavý).


Fujitsu-Siemens N560, display 640x480, Wi-Fi, bluetooth, GPS, (nemá GSM), Windows Mobile

OpenMoko Neo1973, display 640x480, GSM/GPRS, GPS, bluetooth, Wi-Fi (první model ho neměl), Linux

Nokia N810, display 800x480, bluetooth, GPS, Wi-Fi, (nemá GSM), Linux

Apple iPhone: display 320x480, GSM/EDGE, Wi-Fi (nemá USB, nemá GPS, baterie se nedá vyměnit, neumí MMS, hlasové vytáčení, hledání v seznamu), MAC OSX
Apple iPod touch: dtto, ale bez GSM/EDGE

Nebo snad dnes oznámený Google Phone s kódovým názvem Android, který v alianci Open Handset chystá Google spolu s firmami T-Mobile, Intel, NVIDIA, LG, Motorola, eBay a dalšími.

3 komentáře:

  1. Jses si jisty tim WiFi u OpenMoko? Tahle verze (jeste porad nepredstavena oficialne a ty uz o ni mluvis v minulem casu ;) ), ji nema.

    OdpovědětVymazat
  2. Verze, která se teď prodává a která je určená pro vývojáře wifi nemá.
    Verze, která se má od prosince prodávat veřejnosti wifi mít bude.
    Viz také porovnání obou verzí.

    OdpovědětVymazat