čtvrtek 21. února 2008

Velký bratr Google

Dnes se jeden dotyčný hrozil nad tím, že používám službu Google Bookmarks (umožňuje přístup k záložkám v prohlížeči z více počítačům, záložky je možné prohledávat,...) a vysvětloval, že on by si účet pro přihlášení do Google nikdy nevytvořil a díky tomu ho Google nemůže sledovat. (Občas je milé zjistit, že je někdo paranoidnější jak já.)
Ale většinou jsou lidé méně paranoidní, že. Google Health je služba pro uchovávání a správu lékařských záznamů a po jejím ročním zkušebním provozu ji teď začne využívat Cleveland Clinic pro nejméně 1500 pacientů. Kam se hrabe Internetová zdravotní knížka...

To mi připomnělo, že jsme tuhle s Klegošem vymysleli skvělý projekt s pracovním názvem Věci poslední, kde by člověk nachystal instrukce pro dědice: od požadované skladby na pohřeb, po čísla účtů, pojistek a smluv, s informačními stránkami hospiců, s fórem, poradnou... Prima nápad na start-up, který by právě Google mohl koupit a provozovat jako doplňkovou službu k Google Health třeba pod názvem Google Death.

2 komentáře:

  1. Marti, to by bylo žůžo. Schválně-jestlipak si ještě pamatuješ, kterou mi máš nechat zahrát při poslední cestě? m.

    OdpovědětVymazat
  2. Právěže moc ne (viz články o mé paměti) a i proto by byl ten server.

    OdpovědětVymazat