úterý 22. prosince 2009

Recept: Špagety s kečupem a uzeninou (Italská specialita)

Když slyším "špagety s kečupem a uzeninou" chce se mi blinkat a je mi líto, že takovou záležitost vůbec někdo hodlá konzumovat. Udělat zjednodušenou babicovskou variaci na boloňské špagety je tak jednoduché, nedá o moc práce navíc a chuťový zážitek je nesrovnatelný.

Na 3-4 porce budeme potřebovat
0,5 kg pytlík špaget
0,5 kg mletého hovězího masa
2 větší cibule
3 stroužky česneku
250 ml rajčatové pyré (lisovaná rajčata případně osolená, nezaměňovat s rajčatovým protlakem!)
1 plechovku krájených rajčat
sůl, pepř, olej, oregáno
(strouhaný) parmezán

Na kostičky nakrájenou cibuli necháme na oleji zlehka zesklovatět. Přidáme mleté maso, sůl a pepř, a na velkém plameni mleté maso za průběžného otáčení dobře prosmažíme.
Přidáme na kolečka nakrájený česnek a oregáno. Přidáme rajčata, rajčatové pyré a můžeme trošku dosladit kečupem. Než se nám udělají špagety necháme povařit (pod pokličkou, je možné podlít vodou nebo lépe vývarem).
Pokud špagety podáme se strouhaným parmezánem dotáhneme chuťový zážitek k dokonalosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat