pondělí 1. ledna 2007

Jak jsem nedokoukal Poirota

FTV Prima se nedohodla s provozovateli regionálního televizního vysílání sdruženými v Regionální Televizní Agentuře (RTA) na programovém schématu platném od 1. ledna 2007. Televzie Prima není běžná celoplošná televize, ale sdružení regionálních stanic, které podle vydaných licencí smějí vysílat svůj program v časech 7-8 hodin ráno a 16-18 hodin odpoledne. Minimálně tady na Jižní Moravě dodržela RTA svůj slib a slibně se rozvíjející Poirotův případ úderem 16. hodiny ustřihla vysíláním TV Óčko. Mezi další postižené regiony můžou patřit jižní Čechy, Zlín, Ostrava a východní Čechy (RTA patří 5 regionálních stanic, 7 patří prostřednictvím společnosti Regio Media Primě a o jednu vedou soudní spor).
Důležité je také připomenout, že RTA dodává zpravodajství Nově a má se zato, že RTA byla Novou finančně podporována při nákupu regionálních stanic. K tomu se ještě Primě nepodařilo vyvázat se ze závazku sdílení kmitočtu s regionálními stanicemi po přechodu na digitální vysílání.
Zdroje: Českobudějovický deník, AHA, Digizone.

Primě se přelom roku nevydařil. V prosinci soud vydal proti FTV Prima a scénáristkám Rodinných pout sestrám Bártovým předběžné opatření, které zakazuje točit i vysílat další díly seriálu vyrobené jinou společností než PRO TV, která vyrobila první dvě řady seriálu. Nicméně pro Primu byla zřejmě pokuta za porušení snesitelnější než ztráta z neodvysílané reklamy a tak tři díly třetí řady vyrobené společností Etamp i přes zákaz odvysílala. Od 2. ledna bude vysílat seriál Velmi křehké vztahy, odehrávající se převážně v nemocnici s prakticky stejným osazenstvem.
Zdroje: Novinky, iDnes.

Můj osobní dojem je jízda na velmi prudkém toboganu s nejasným koncem. Udělá situaci přítrž (západoevropská) společnost Modern Times Group (MTG) - 50% vlastník Primy (dalším vlastníkem je GES Holding)?

1 komentář: