pondělí 22. ledna 2007

Obsluhoval jsem anglického krále (2006)

Oldřich Kaiser je fajn, ale nepochopil jsem, proč jeho "zamlada" hraje Bulhar Barev, který ani neumí česky (Kaiser ho dabuje a z Barnevova podivného hýbání pusou je to pekelně poznat), ani se Kaiserovi nějak nepodobá. A ke všemu hlavní postava anglického krále vůbec neobsluhovala -- šerpa je od habešského císaře (WTF?).
Jako český film s (pravděpodobně) největším počtem nahých ženských ňader, solidní výpravou a zástupem známých herců to ušlo.

Hodnocení: **
(* - naprostá hrůza, ** - ztráta času, *** - dobrej film, **** - šel bych znova, ***** - musím si pořídit)

4 komentáře:

  1. Me se Barnev v roli mladeho Jana Ditele libil. Nenapada me zadny cesky herec, ktereho bych si, podle toho jak ta postava vypada v knize, dokazala na jeho miste predstavit.
    Ani ten dabing mi nijak zvlast nevadil, mnohem vic mi bila do oci ta neumela blondata paruka.

    OdpovědětVymazat
  2. espoo: nelíbil se mě především jeho divnej postoj s podivně vytrčeným krkem (Kaiser krk skoro nemá) a to, jak při mluvení divně hýbal pusou a rtama (Kaiser pusou při mluvení skoro nehýbe a obzlášť tady hrál hlavně skrz uhrančivěj pohled).
    Že tě nenapadá jinej herec -- no na casting by jich pár přišlo... Obávám se, že i Jirka Mádl by to zvládl stejně...

    OdpovědětVymazat
  3. Nejde o to ze by to nekdo zvladl liiepe, anobrz ze podle knihy jsem si Jiriho Ditete predstavovala tak, jak vypadal ve filmu. A to tedy vcetne toho krku. Myslim si, ze ten krk mel vytrcenej proto, ze byl malej a snazil se vypadat vetsi. Kdyz pak vylezl z kriminalu, mel nejspis uz jine priority a tak vytrceneho krku nebylo potreba.

    OdpovědětVymazat