čtvrtek 15. února 2007

Ztracen v DVD

Dnes jsem si dělal pořádek v Lost. Mám jich už 20 giga, takže by se je hodilo vypálit. Nicméně úklid nezačal moc dobře, protože jsem omylem smazal druhou část první série. Dobře to ale dopadlo, protože ji mám na jiném DVD.
Moje původní představa byla, že na jednom dvouvrstvém DVD bude vždy jedna série. Ale dvouvrstvé DVD má 8,5GB a jedna série má ke gigům devíti. No nic. Plán B byl mít jednu sérii na dvou normálních 4,7GB DVD. Nicméně díky hrátkám výrobců se zaokrouhlováním ani tohle nevyšlo, jeden díl ze série vždycky z DVD přečuhoval. Takže se začala rýsovat varianta, že poslední díl první série bude na prvním DVD s druhou sérií, což ale znamenalo, že poslední dva díly druhé série budou zase na prvním DVD třetí série. Jenže pokud budou čtyři série po 24 dílech, tak by to znamenalo, že na posledním devátém DVD budou jen 4 díly čtvrté série, což je tedy hrůza.
Možnost, že bych nevypaloval poslední díl v sérii by přicházela v úvahu jen v případě, že by se toho v posledním díle nejvíc nestalo, a navíc poslední díl druhé série Live Together, Die Alone byl v hlasování na TV.com oceněn jako nejlepší epizoda seriálů v roce 2006.
Podstata problému je ale zřejmá: proč nemůžou udělat sérii o jeden díl kratší? A když ne oni (tím oni výjimečně myslím tvůrce a ne Ty druhé), tak já: co kdybych nejslabší díl z každé série vyhodil? Nevidět Fire + Water (S2E12) by nikomu určitě nevadilo...

2 komentáře:

  1. Ja bych to vyresil porizenim Blu-ray mechaniky. Mel bys vsechny dily na jednom mediu a jeste by ti pet giga zbylo na Kraliky z klobouku.

    OdpovědětVymazat
  2. Né že bych na Blu-ray neměl, nebo tak něco, ale DL vypalovačku jsem vybíral snad čtvrt roku a vypálený jsem to potřeboval mít trochu dřív...
    Nicméně při těch Blu-ray cenách by vyšlo levněji si všechny díly koupit na originálních DVD a všem, co by to chtěli ode mě chtěli pučit koupit originálky taky :)

    OdpovědětVymazat