pondělí 23. dubna 2007

Předpověď počasí

Poslední dva dny jsem strávil prolízáním předpovědních služeb, a mám dojem, že AccuWeather je nejlepší internetová předpověď počasí. Kromě toho, že nabízí klasickou předpověď (např. pro Brno), nechá se taky vložit jako okýnko s předpovědí (služba NetWeather) do vaší stránky (nepostradatelné u stránek souvisejících s ubytováním), ale hlavně nabízí předpověď pro kdejakou díru -- to by mě zajímalo, jak dělají... :) Drobná vada na kráse je, že není v jiných jazycích jak v angličtině a španělštině.
Weather.com má obdobnou službu Weather on Your Website, ale zdaleka nemá takové pokrytí, nabízí jen větší města.

Pokud flashové okýnko nestačí a chceme na webu pořádnou předpověď, v API naopak vede Weather.com: má nejen RSS feed, ale i speciální XML feed s předpovědí až na 5 dnů a další služby. Tady AccuWeather ztrácí, protože rozhraní AccuNet k dispozici volně nedává. Někoho by možná mohlo napadnout použít rozhraní, které používá ForecastFox, ale to by odporovalo licenčním podmínkám...

U obou služeb je možnost nechat si zobrazovat předpověď přímo v prohlížeči. Pro AccuWeather jsou k dispozici pluginy do prohlížeče Firefox (ForecastFox), Internet Explorer a Opera (touchtheSky). Do ForecastFox si můžete stáhnout i další sady ikonek.
Weather.com má 1-ClickWeather pro Firefox a pro Internet Explorer Weather Channel Toolbar.

2 komentáře: