středa 11. února 2009

Spořicí účet Genius Plus? K ničemu

GE Money Bank nabízí spořící účet Genius Plus, na kterém upoutá nejvýhodnější úročení: 3,6%. To je ale asi tak všechno. Pevná úroková sazba platí jen do dubna, pak se mění na vyhlašovanou, a navíc ji dostanete jen při minimální úložce 40 tisíc korun (jinak je úrok 0,1%). Zdarma je jedna příchozí a tři odchozí transakce.
Pro klienty GE Money Bank založení účtu může být znouzecnost, ale ostatní by se měli asi poohlédnout po skutečných spořících účtech.

6 komentářů:

  1. Proč by tento spořící účet byl k ničemu? V tomto okamžiku (v únoru) je na něm úroková sazba 3,6% a je možné stáhnout peníze v momentě, kdy již střadateli nebude vyhovovat, tak v čem je problém, že se musí jít založit na pobočku? Ten limit 40 tis. je tak problematický? Jenže při menších částkách je podle mne lepší mít peníze na běžném účtu připravene k výběru přes bankomat.

    OdpovědětVymazat
  2. Předpokládám, že v dubnu klesne úroková sazba do průměru, kde se pohybují ostatní spořící účty.
    Nejvýhodněji úročený spořící účet je nyní FIO konto se 3%. Čili na těch 0,6 procentních bodech u GE vydělám měsíčně na každých 10.000,- po zdanění 4,25 Kč.
    To mi nestojí ani za to, abych si to šel do té banky založit, nehledě k tomu, že se budu třást, abych si na ten účet omylem neposlal měsíčně víc jak jednu platbu, nebo nedej bože nepotřeboval něco koupit a neklesl mi zůstatek pod stanovenou hranici.

    Jestli máte v GE Money účet, tak Vás chápu, je to lepší než nic, ale na trhu jsou podstatně lepší produkty bez zbytečných omezení.

    Co se týká výběrů přes bankomat -- víte, že k některým spořícím účtům je možné mít kartu? Neděláte náhodou v té GE? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jste přišel na to, že je jen jedna přichozí platba zdarma ?

    OdpovědětVymazat
  4. Veškeré bezhotovostní příchozí platby jsou zdarma.

    OdpovědětVymazat
  5. nj, tatar neco pise. autor clanku nema overene info a uz si stezuje. genius plus ma veskere bezhotovostni prichozi transakce zdarma. A urok by i v kvetnu a dale mel byt nejvyssi na trhu (dle vyjadreni reditele GE Money). A kdo chce, ucet bezplatne zrusi. Mimochodem autora clanku bych tipoval na majitele konta u mbank, ktere je uplne na nic a vecne upravovane podminky. Sliby ze tu sou pro lidi platili max. 1. mesic, nez nabrali lidi a ted hovno.

    OdpovědětVymazat