sobota 5. prosince 2009

Recept: Omáčka na zeleném pepři

Recept na Omáčku na zeleném pepři, kterou vařil ve druhém díle Ano, Šéfe (26:37) Zdeněk Pohlreich.

Na každou porci půl deci koňaku, koňak necháme vyvařit a když nám už skoro žádný nezbyde,
přidáme základní omáčku, kterou jsme udělali z telecích kostí, zeleniny, rajského protlaku a červeného vína
necháme vyvařit o jednu třetinu
přidáme nakládaný zelený pepř
přidáme trochu tekuté šlehačky
několik kostek vychlazeného másla, pak už nevaříme.

Dnes jsme omáčku vyzkoušeli ke steakům, a vařili jsme trochu po babicovsku - koňak jsme nahradili kvalitní whiskey. Oproti návodu z videa, který trvá minutu a půl, jsme s jejím vařením strávili zásadně víc času, všechno to vaření, vývary a vyvařování něco zabere. Chuť jsme úplně přesně netrefili, a nebylo to asi jenom tím, že jsem tam vyklopil celou lahvičku nakládaného pepře, ale budiž to výzvou pro příště!

2 komentáře:

  1. Cas je 26:37, ale jinak dik - mel jsem trochu problem to najit;)...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, opravil jsem to. Každopádně jsi nic hledat nemusel, když jsem tu ten recept tak krásně opsal! :)

    OdpovědětVymazat