pátek 30. března 2007

Lost na mobil - dohra

Hra Lost na mobil měla pro mě nečekanou dohru v posledním vyúčtování mobilních služeb. Samotné objednání hry (cca 50 Kč) za mě zaplatil Štěpánek, nicméně za stažení hry do mobilu přes WAP/GPRS mi T-Mobile naúčtoval téměř 200 Kč! To tedy byla věru drahá legrace. Zavolal jsem na infolinku, abych se zeptal, jestli je to normální nebo chyba je u mě (třeba ve špatně nastaveném mobilu). Slečna na infolince mě ujistila, že je to naprosto normální. Na mou námitku, že zaplatit za stažení hry 4x násobek její ceny mi přijde nehorázné, mi asertivně odvětila, že jsem se měl informovat. Když jsem to zkoušel tak, že mi v listopadu končí smlouva, a že v případě takového chování ji rozhodně nebudu prodlužovat, mi (s vědomím, že do zimy daleko) řekla, že je jí to je líto a tím náš rozhovor v podstatě skončil.
Potom mě napadlo se podívat na stránky T-Zones na nabídku her -- a světe div se, nikde ani zmínka o tom, že za stažení hry zaplatím nějakou zásadnější částku.
Takže jsem znova vytočil infolinku, odložil image hodného hocha, a na další slečnu nastoupil mnohem ostřeji. Nenechal jsem ji domluvit a své věty hojně prokládal výrazy reklamace, nebyl předem informován a čtyřikrát převyšující. Slečna zkontrolovala naúčtovanou částku, zjistila, že poslední vyúčtování jsem už zaplatil a pak prohlásila, že částku 220 Kč mi připisuje jako kredit do dalšího období. (BTW to je částka za celý WAP, ne je za stažení hry.)
Na závěr tohoto příběhu se šťastným koncem se podělím o dobrou radu, kterou mi slečny daly: když už hodláte stahovat hry, tak přes GPRS jen s nějakým datovým balíčkem služeb a nebo přes vytáčené připojení, kde se platí za čas a ne za data.

6 komentářů:

  1. tu hru znam, už sem ji dohrál. Ale tolik mě stažení nestálo.

    OdpovědětVymazat
  2. Do článku jsem to zapomněl napsat: totiž verze pro Nokii 6233 se super-ultra-mega-cool grafikou má cca 320kb. Takže stažení přes WAP vyjde na tuhle roztomilou částku.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale ze je WAP drahej, to bys teda vedet mohl. Cenu stahovani dat z WAPu najdes na webu. Ja bych te poslal do prdele i se slovem "reklamace" ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Problém je v tom, že stažení zaplacené hry vyjde na čtyřnásobek její ceny. Nechápeš to nebo jenom hraješ blbýho?

    OdpovědětVymazat
  5. ale platis dve veci: hru a nezavisle na tom datovy prenosy.

    OdpovědětVymazat
  6. Bingo! Konečněs to pochopil! Objednám a zaplatím hru a dostanu naúčtovanej ještě couvert, o kterým jsem ani předem nedostal vědět.

    OdpovědětVymazat