pondělí 17. srpna 2009

Příběh holubů 2

Nedlouho po tom, co jsem publikoval Příběh holubů a úspěšně se rozjel výběr jmen (zvítězili Cyril a Metoděj -- navrhla Nikie), přišla ta velká bouřka, a když se druhý den večer Bára podívala na balkon, holoubata i Eva pryč. Nevíme, jestli to mělo souvislost s bouřkou, při ní Eva poctivě seděla na hnízdě a hnízdo samotné je v místě, kam ani neprší.
Protože z balkonu nám tedy jednou zmizela vajíčka, teď dvě holoubata a taky kamarádu Hanzovi z zmizelo nejdřív jedno holoubě (domníval se, že má malého pterodaktyla, který bratříčka pozřel), ale pak i druhé, myslím, že se máme důvod obávat rozsáhlého spiknutí za účelem únosů!
Než jsme ale stihli rozjet vyšetřování a začít prověřovat, jestli je do toho zapojena vláda (ne ta naše, samozřejmě) nebo snad i mimozemské civilizace, na balkoně se objevila další dvě vajíčka.
I když nám všichni holubi připadají stejní, pozorováním jsme zjistili, že se jedná o jinou holubici (z balkonu utíká jinou cestou a je mnohem plašší). Přesto jí říkáme Eva, protože kdo si má ty jména pamatovat, když se nám to v takovém tempu střídá.
Každopádně je mou milou povinností oznámit, že od včerejška jsme hrdými kmotry jednoho a ode dneška dvou budoucích ničitelů městských památek. Tedy... pokud nám je vláda a mimozemšťani nechají.

1 komentář:

  1. jj, to je vidět, že bydlíte v centru. My v práci na Mezírce 1 máme taky okna s hnízdečky:)

    OdpovědětVymazat